Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012

Το γάλα Airag

Φωτογράφος Andrew Newey

H ζύμωση του γάλακτος από φοράδες (Airag) είναι το παραδοσιακό ποτό της εθνικής Μογγολίας.Η ποσότητα του γάλακτος που παράγεται κατά μέσο όρο από μία φοράδα περίπου είναι δύο λίτρα όταν αρμέγονται έξι φορές την ημέρα, έτσι ώστε να παράγει αρκετή Airag για την οικογένεια και τυχόν επισκέπτες, είναι απαραίτητο να έχουν τουλάχιστον μια ντουζίνα φοράδες.To καλής ποιότητας Airag, είναι απαραίτητο να ανακατεύεται. Παράγεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μία ειδικά κατασκευασμένη τσάντα από δέρμα. Το φρέσκο ​​Airag έχει γεύση αρκετά ήπια, αλλά εάν διατηρηθεί για αρκετό καιρό γίνεται όξινο , έτσι όπως οι μογγόλιοι το προτιμούν.
Για περισσότερες φωτογραφίες του Andrew Newey περιηγηθείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου